Quornbullar i krämig gorgonzolasås

Serverar: 4 portioner

Gratinerade vegetariska bullar med en ljuvlig sås. Servera med pasta eller ris.

Ingredienser

  • 300 g quornbullar
  • 1 msk olja
  • 40 g smör
  • 40 g vetemjöl
  • 250 ml grönsaksbuljong
  • 250 ml mjölk
  • 75 g smulad gorgonzolaost eller annan ädelost
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • ½ krm malen muskot
  • Skal av ½ citron
  • 1 msk hackad persilja
  • Servering
  • Pasta eller ris
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan och stek bullarna i en djup stekpanna. Smält smör i en liten tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet, rör om väl och värm försiktigt i 1 minut. Tillsätt grönsaksbuljong och mjölk och fortsätt röra över värme tills såsen tjocknat.
    2. Sänk värmen och tillsätt den smulade gorgonzolaosten, muskot, citronskal, salt och peppar. Fortsätt att sjuda försiktigt i ytterligare 4 minuter under omrörning.
    3. Lägg bullarna i en ugnsfast form och häll över ostsåsen.
    4. Grädda i en förvärmd ugn på 180 grader i 15 minuter eller tills rätten är lätt brynt.
    5. Strö över persilja och servera med pasta eller ris och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben