Quornfärssås och ricottafylld snäckpasta

Serverar: 4 portioner

En enkel, vegetarisk pasta i lyxförpackning!

Ingredienser

  • 400 g stor snäckpasta
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri
  • 400 g quornfärs
  • 1 dl vitt vin
  • 800 g krossade tomater (2 burkar)
  • 1 ½ dl grönsaksbuljong
  • 80 g färsk spenat
  • 400 g ricotta
  • 2 dl fint riven parmesanost
  • 100 g riven mozzarellaost
  • 1 ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • 4-6 msk pesto
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten enligt förpackningen. Låt den rinna av och svalna.
    2. Skala och hacka löken och vitlöken. Skala rotfrukter och finhacka dem. Hetta upp en panna med lite olja och fräs lök, grönsaker och quornfärs.
    3. Häll i vin, krossade tomater och buljong. Sjud i 5 minuter tills det kokat ihop till en sås. Smaka av med salt och peppar och vänd ner spenaten. Fördela allt i botten på en ugnsfast form.
    4. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. Blanda ricotta, fint riven parmesanost, riven mozzarellaost och ägg till en jämn kräm. Fyll pastasnäckorna med krämen och ställ dem på quornfärssåsen.
    6. Ställ in formen i ugnen i 15 minuter tills den fått fin färg. Ringla över pesto innan den serveras och servera med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben