Ricottafyllda jalapeno i parma

Serverar: 2-4 portioner

Kryddiga jalapenos fylls med ricotta- och fetaostkräm och bryns med knaprig parmaskinka.

Ingredienser

  • 8 stora jalapenos
  • ½ dl ricottaost
  • ½ dl fetaost, smulad
  • 3 msk blandade färska örter, t ex persilja, basilika, mejram
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 8 skivor parmaskinka
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Koka upp lätt saltat vatten i en kastrull, tillsätt jalapenosen och låt dem sjuda två minuter. Lägg över i en skål med kallt vatten och låt dem svalna helt. Lägg över i ett durkslag och låt rinna av.
    2. Skär ett snitt i varje jalapeno som är stort nog för att kunna ta ut kärnhusen. Använd en tesked och ta bort kärnhus och kärnor.
    3. Sätt ugnen på 220 grader. Blanda ricottaost, fetaost och örter i en liten skål och krydda väl. Portionera upp blandningen i jalapenosen och linda en skiva skinka runt varje jalapeno.
    4. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna. Bryn jalapenosen runtom cirka fyra minuter, tills de är gyllene. Lägg över i en ugnsfast form och ugnsstek dem cirka åtta-tio minuter tills parmaskinkan är krispig. Låt dem rinna av på hushållspapper och låt svalna cirka fem minuter före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben