Ricottafylld aubergine

Serverar: 8 portioner

Grillade aubergineskivor rullas ihop med en fyllning av ricottaost, spenat och örter.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • Flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl ricottaost
  • 3 msk fryst hackad spenat, tinad
  • 3 msk strimlad färsk basilika
  • Basilikablad till garnering
  • 2 msk slätbladig persilja
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär av stjälkfästet på auberginen och skiva den på längden i åtta skivor. Strö salt över båda sidorna av skivorna, låt dra 15 minuter och skaka av saltet.
    2. Hetta upp en grillpanna och pensla den med olja. Grilla aubergineskivorna 2-3 minuter på varje sida tills gyllene med tydliga märken från grillpannan. Lägg på ett plant arbetsbord.
    3. Blanda ricottaost, spenat, strimlad basilika och persilja i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    4. Portionera upp ostkrämen mitt på aubergineskivorna och rulla ihop dem. Fyllningen ska hjälpa rullen att hålla ihop. Garnera med basilikablad och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    imminn 7 december 2010

    Hej! Jag har letat efter ett recept som jag tror att du har delgett oss här på Matklubben. Jag kan tyvärr ej hitta detta. Det var smördegsplattor och spenat och något mer som man gjorde som en rulltårta. Känner du igen detta, så snälla skicka receptet till mej. MVH Imminn

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben