Ricottafylld cannelloni

Serverar: 4-6 portioner

Cannelloni fylld med nötig ricottaost, spenat och apelsin är utmärkt festmat. Du kan förbereda i god tid och förvara i kylen så att du har tid för gästerna.

Ingredienser

  • 250 g spenat, fryst eller färsk, hackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Skalet av ½ apelsin
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 150 g parmesanost
  • 300 g ricottaost
  • 3 äggulor
  • 250 g cannelloni
  • Tomatsås
  • 1-2 msk smör eller olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 3 msk färsk salvia eller 1 tsk torkad
  • Salt
  • ½ krm socker
  • 1 tsk tomatpuré
  • Instruktioner

    1. Tina spenaten och pressa ur vattnet. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Lägg i spenaten och stek den på svag värme. Tillsätt salt, rivet apelsinskal och apelsinjuice. Låt svalna.
    2. Riv parmesanosten fint. Blanda parmesan, spenat, ricotta och äggulor i en skål.
    3. Gör tomatsåsen. Hetta upp smör eller olivolja i en gryta. Tillsätt tomater, salvia, salt, socker och tomatpuré. Låt puttra cirka fem minuter.
    4. Sätt ugnen på 200 grader. Koka cannellonin enligt anvisningarna på paketet. Fyll en spritspåse eller dubbel plastpåse med ost- och spenatsmeten och tryck in smeten i cannellonirören.
    5. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Lägg cannellonirören i formen och skeda över tomatsåsen. Gratinera i ugnen cirka 30 minuter. Servera med riven parmesanost och lite olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben