Quornwok med varm couscoussallad

Serverar: 4 portioner

En snabblagad vegetarisk wok med frisk syra och sälta. Serveras med couscous, syrlig fetaost och lättkokt broccoli.

Ingredienser

  • 500 g frysta quornbitar
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 250 g broccoli
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl couscous
  • 75 g fetaost
  • 1½ tsk rödvinsvinäger
  • 1 kruka oregano
  • Olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och strimla löken. Kärna ur och hacka paprikan. Hetta upp ½ msk olja i en wokpanna och stek lök, paprika och quornbitar på medelvärme ca 10 minuter. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar.
    2. Skär broccolibuketterna i 1 cm tjocka skivor. Koka upp 5 dl vatten med buljongtärningen. Tillsätt couscous och broccoli. Lägg ett lock på kastrullen och ställ den åt sidan ca 5 minuter.
    3. Rör upp couscousen med en gaffel, så att den blir luftig. Smula i fetaosten och rör ner 1 msk olja och vinäger.
    4. Grovhacka oreganon och blanda ner hälften i woken. Lägg couscousen på ett fat. Toppa med quornwoken och resterande oregano.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben