Rabarber-, vit choklad- och mandelpaj

Serverar: 4 portioner

Rabarber, vit choklad och mandel - 3 goda överraskningar i en och samma paj!

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 2 msk potatismjöl
  • 3/4 dl socker
  • 1½ tsk kanel
  • 100 g vit choklad
  • ½ dl sötmandel
  • 100 g riven mandelmassa
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 3/4 dl glutenfri mjölmix
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • Topping
  • Pärlsocker
  • Garnering
  • Kryddgrönt
  • Florsocker
  • Servering
  • Vaniljvisp, vaniljglass eller vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala rabarbern om det behövs. Dela den i ca 1 cm stora bitar. Lägg i en bunke och blanda med potatismjöl, socker och kanel. Fördela blandningen i en smord pajform eller eldfast form.
    3. Hacka choklad och mandel grovt. Riv mandelmassan. Blanda mandelmassa, smör, mjölmix och vaniljsocker, använd gärna en elvisp. Blanda ner choklad och mandel.
    4. Klicka eller bred ut smeten ovanpå rabarbern. Strö över pärlsocker och grädda i ugnens mitt i ca 20 minuter.
    5. Garnera pajen och servera med vaniljvisp, glass eller vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben