Rabarberbröd med rosmarin

Serverar: 2 portioner

Rabarbersmaken överraskar. Nytt, spännande och gott!

Ingredienser

  • 3 rabarberstjälkar, ca 250 g
  • 1 kruka rosmarin
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 º
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl fint rågmjöl, 110 g
  • 4 dl vetemjöl, 240 g
  • 7-8 dl vetemjöl special, 420-480 g
  • Instruktioner

    1. Ansa rabarbern och skär den i skivor. Repa bladen från rosmarinen och hacka dem.
    2. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt socker, salt och olja. Arbeta in rågmjöl, vetemjöl och vetemjöl special lite i taget. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig cirka 5 minuter. Tillsätt rabarber och rosmarin. Låt degen jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
    3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i två bitar. Forma bitarna till två runda bröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Mjöla bröden lätt och låt dem jäsa cirka 30 minuter under en bakduk. Sätt ugnen på 225 º.
    4. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter. Sänk ugnsvärmen till 200 º och grädda ytterligare cirka 20 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    XxXFamineXxX 23 maj 2012

    Bakade detta bröd och det blev Otroligt gott! Roligt med rabarbern som gav en lite annorlunda smak. Jag använde 4 dl grahamsmjöl och resten fullkorns vetemjöl, och det funkade väldigt bra. Kommer definitivt bakas flera gånger nu när rabarbern börjat växa i trädgården!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben