Rabarberkaka eller muffins

Serverar: 16 portioner

Tid: 1 timme

Enkel och god. Går bra att göra både kaka och muffins på. Det går även att stoppa i äppelskivor som man blandat med socker och kanel

Ingredienser

  • 300g rabarber
  • 1 msk socker
  • 2 tsk kardemumma
  • 175 g smält smör
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    Skär rabarbern i bitar och blanda med socker och kardemumma. Vispa ägg och socker, blanda i övriga ingredienser. Häll smeten i en smord rund form med avtagbar kant eller i 16 muffinsformar. Stoppa i rabarberna och strö över pärlsocker. Grädda kakan i 175 grader 50-60 minuter. Grädda muffinsen i 200 grader ca 15-17 minuter.

    Liknande recept

    30 min
    20

    Kommentarer (3)

    tippitipp 12 juni 2010

    Mycket goda. Jag hoppade över pärlsockret eftersom jag inte är mycket för sött och det blev perfekt.

    Sivbet 9 september 2010

    Ska det verkligen inte vara något bakpulver i smeten?

    UllaLindlof 12 juli 2012

    Provade idag att lägga i vinbär och det gick alldeles utmärkt. Ulla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben