Rabarberkaka med apelsin och mandel

Serverar: 4 portioner

Jättesmarrigt!

Ingredienser

  • ½ liter grovt skurna rabarber
  • 2½ dl frysta blåbär
  • Rivet skal från 1 apelsin och saften från 2
  • 1½ dl socker
  • Smet
  • 1½ dl strösocker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 85 g rumstempererat smör
  • 1½ dl mjölk
  • 1 dl flagad mandel
  • Crème fraiche till servering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 190 grader. Lägg rabarberna och blåbären i en kastrull, tillsätt sockret och saften och skalet från apelsinen. Koka i ca 15 minuter. Rabarbern får inte koka sönder helt.
    2. Smeten Blanda socker, mjöl, bakpulver och kardemumma i en skål. Lägg i smöret och blanda ihop det. Häll i mjölken, det ska vara smetkonsistens på det hela. Alltså lösare än en smulpaj.
    3. Lägg rabarberna/blåbären i en form. Klicka över smeten och strö mandel på varje klick. Sätt in i ugnen och baka i ca 25-30 minuter. Servera med crème fraiche lätt eller fet spelar ingen roll

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben