Rabarberkaka med havregryn

Serverar: 8 portioner

Saftig, helt oemotståndlig kaka med en klick krämig smetana.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • Ca 200 g rabarber
  • 2 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl flytande matfett
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Servering
  • 2 dl Smetana, Arla köket
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skiva rabarbern. Rosta havregrynen i en torr, varm stekpanna. Ta upp dem och fräs rabarbern lätt i smör.
    3. Rör ner 1½ dl havregryn, honung och kanel i pannan. Vispa ihop socker och ägg. Rör i flytande matfett och mjöl blandat med bakpulver.
    4. Smörj en bakform och strö i resten av havregrynen. Häll smeten i formen. Fördela rabarberblandningen över smeten.
    5. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt kallna. Servera med en klick smetana.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben