Rabarberkaka med kokos

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

En härlig saftig kaka med en bra smakkombination.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl mjölk
  • 1/5 dl flytande margarin
  • 1 tsk grovmalen kardemumma
  • 350 g rabarber skurna i bitar
  • Margarin och kokos till formen och på toppen av kakan
  • Instruktioner

    1. Smörj formen med margarin och strö kokosflingor i formen.
    2. Vispa ägg och socker pösigt.Blanda i alla ingredienser och vispa till en jämn smet. Häll smeten i formen och lägg till sist på den finskurna rabarbern. Strö över lite kokosflingor.
    3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter eller tills kakan känns färdig och fått fin färg.
    4. Servera kakan med vaniljsås, grädde eller glass.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben