Rabarberkaka med kokos

Serverar: 20 portioner

Det är alltid gott med rabarber, i alla de former...

Ingredienser

  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 st äggulor
  • 4,5 dl ljust och milt fullkornsvetemjöl, Kungsörnen
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk koriander, malen
  • 1 krm salt
  • 1 dl mjölk
  • 3 st äggvitor
  • 500 g späda rabarber, skurna
  • 0,5 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt. Tillsätt äggulorna och mjölet blandat med bakpulver, koriander och salt. Rör ner mjölken.
    2. Vispa äggvitorna till tjockt fast skum i en ren och torr bunke. Vänd ner i kaksmeten med en slickepott.
    3. Bred ut smeten i den smorda och bröade formen. Fördela rabarbern över kaksmeten. Strö över kokosflingorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 40 minuter.
    4. Låt kakan svalna och skär den i rutor. Servera kakan med fluffigt vispad Kelda wonderful vanilla (vaniljvisp) eller vaniljglass.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (3)

    Kristin80 12 maj 2008

    Jättegod kaka med en härligt syrlig smak från rabarberna!

    barbiegirl 13 maj 2008

    Jättegod! Bra kombination med rabarber och kokos.

    Miaria 11 september 2012

    Undrar bara vad för form till kakan man använder. Rund el. fyrkantig hur stor ungefär?? Hälsningar Miaria

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben