Rabarbermousse på mandeltårta

Serverar: 12-16 portioner

Är nog gott.

Ingredienser

  • 150 g mandelmassa
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 300 g späd rabarber
  • ½ dl vatten
  • 3/4 dl gelésocker multi
  • Skal av 1 lime
  • Garnering
  • Minipenséer eller rosenblad eller färska bär
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassa och vispa den kraftig tillsammans med smöret.
    2. Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt vispning. Häll smeten i smörad och bröad bakform med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
    3. Grädda längst ner i ugnen i 175º, 20-25 minuter.
    4. Låt kallna.
    5. Lyft mandeltårtan försiktigt ur formen. Rengör formen och lägg ner tårtan igen.
    6. Skala rabarbern, skär den i mindre bitar. Lägg i en kastrull, tillsätt vatten och koka under lock ca 5 minuter tills rabarbern blir mjuk.
    7. Rör ner gelésockret och låt det koka upp igen. Häll upp i en skål och låt kallna.
    8. Vispa grädden, blanda ner det rivna skalet och den kalla rabarberkompotten. Bred moussen över kakan.
    9. Täck med plastfolie och låt stå i frys 4-6 timmar. Ta fram ca 2 timmar före servering.
    10. Kakan ska vara tinad men moussen kan gärna vara lite hård. Garnera med minipanséer, rosenblad eller färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben