Rabarbermousse på mandeltårta
Serverar:
12-16 portioner
Är nog gott.
Ingredienser
150 g mandelmassa
75 g rumsvarmt smör
2 ägg
300 g späd rabarber
½ dl vatten
3/4 dl gelésocker multi
Skal av 1 lime
Garnering
Minipenséer eller rosenblad eller färska bär
Instruktioner
Riv mandelmassa och vispa den kraftig tillsammans med smöret.
Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt vispning. Häll smeten i smörad och bröad bakform med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
Grädda längst ner i ugnen i 175º, 20-25 minuter.
Låt kallna.
Lyft mandeltårtan försiktigt ur formen. Rengör formen och lägg ner tårtan igen.
Skala rabarbern, skär den i mindre bitar. Lägg i en kastrull, tillsätt vatten och koka under lock ca 5 minuter tills rabarbern blir mjuk.
Rör ner gelésockret och låt det koka upp igen. Häll upp i en skål och låt kallna.
Vispa grädden, blanda ner det rivna skalet och den kalla rabarberkompotten. Bred moussen över kakan.
Täck med plastfolie och låt stå i frys 4-6 timmar. Ta fram ca 2 timmar före servering.
Kakan ska vara tinad men moussen kan gärna vara lite hård. Garnera med minipanséer, rosenblad eller färska bär.
Liknande recept
Rabarbermousse på mandeltårta
5
1
Underbar mandeltårta till påsk
4.5
40 min
6-8
2
Rabarbermousse
4.8
4
3
Rabarbermousse med mörk choklad
5
2 h 30 min
8
Mandeltårta med blandad frukt
1 h 30 min
6-8
Mandeltårta för många
5
20
4
Mandeltårta med daimfyllning
4.5
5
Härlig mandeltårta med smör- och citronkräm
10
Mandeltårta med äggkräm och chokladtopping
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!