Rabarberpaj, gluten och laktosfri

Serverar: 6 portioner

Späd, färsk rabarber smakar sol och sommar.

Ingredienser

  • 3 dl glutenfri mjölmix, kolla så det är mjölkfritt
  • 2 msk strösocker
  • 125 g kylskåpskallt mjölkfritt margarin
  • 1 1/2-2 msk kallt vatten
  • Till fyllningen
  • 200-250 g späd färsk rabarber i bitar
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl crème fraiche mjölkfri
  • Instruktioner

    1. Blanda samman mjölmix och socker. Finfördela fettet i blandningen. Tillsätt vattnet när massan är grynig och forma till en deg.
    2. Ugn 225 grader.
    3. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter. Tryck ut degen i ett tunt lager i en pajform, 22-23 cm i diameter. Ha lite extra mjölmix till hands om degen kladdar. Nagga botten med en gaffel.
    4. Förgrädda pajskalet på mittfalsen i ugnen i 15 minuter.
    5. Vänd rabarberbitarna i det sockrade potatismjölet. Vispa upp ägget och blanda med vaniljsocker och crème fraiche.
    6. Fördela rabarberbitarna i pajskalet och häll äggsmeten över. Fortsätt grädda ca 15 minuter till. Ät pajen ljum eller avsvalnad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben