Rabarberpaj i långpanna

Servera pajen avsvalnad med vaniljsås eller glass

Ingredienser

  • 9 dl vetemjöl
  • 450 g margarin
  • 9 msk vatten
  • Fyllning
  • 150 g margarin
  • 6 ägg
  • 41/2 dl socker
  • 3 msk vetemjöl
  • 9 dl rabarber
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölet, matfettet och vatten i en skål eller matberedare. Arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila i kylskåpet mins 30 min. Linda in den i plastfolie så torkar inte ytan.
    2. Kavla eller platta ut degen. Spara en bit deg att garnera med. Klä botten och kanterna i en långpanna. Nagga degen. Grädda pajbotten i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 15 min.
    3. Smält matfettet till fyllningen. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp eller för hand. Tillsätt mjölet och matfettet.
    4. Fördela raberskälkarna i det förgräddade pajskalet och häll över smeten. Smula över resterande deg över fyllningen och grädda pajen i 200 grader i 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben