Rabarberpaj i mikrovågsugn

Här fungerar det bäst med krisppanna och grill, och resultatet blir till och med bättre än i konventionell ugn. Pajbottnen blir oerhört mör och fin och det blir fin färg på marängen.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 1 st ägg, gulan
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 350 g rabarber, ansad
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk maizena majsstärkelse eller potatismjöl
  • Marängtäcke
  • 2 st ägg, vitorna
  • 0,8 dl strösocker
  • 0,2 dl mandelspån
  • Instruktioner

    1. Mördeg: Blanda vetemjöl, strösocker och vaniljsocker i en matberedare eller en skål. Tillsätt smöret i bitar och kör eller finfördela alltsammans med fingertopparna. Tillsätt äggula och eventuellt vatten, arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i krisppannan och ställ den kallt minst 10 minuter.
    2. Fyllning: Skiva rabarbern tunt och blanda den med socker och majsstärkelse. Fördela rabarbern på degen. Kör på krispläge 10-11 min.
    3. Maräng: Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en styv maräng. Fördela den över den förgräddade pajen och strö över mandelspån. Kör ca 4 min på grill tills marängen fått fin färg.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben