Rabarberpaj med havretäcke
God paj som går att äta både varm och kall.
Rabarberna går lätt att ersätta med andra frukter eller bär, ta vad du vill ha! =)
Ingredienser
Pajskal
175 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 krm salt
½ tsk bakpulver
Fyllning
3-4 rabarber
1 tsk potatismjöl
2 msk socker
Havretäcke
150 g smör
1 dl socker
1 msk sirap
2 ½ dl havregryn
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pajskal:
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i det smälta smöret och arbeta till en deg. Låt ev. degen stå kallt en liten stund innan man trycker ut den i en pajform.
- Skär rabarberna i bitar och lägg i pajskalet. Blanda potatismjöl och socker och strö ut över rabarberna.
- Havretäcke:
Smält smöret och blanda alla ingredienser.
Strö havreblandningen över rabarberna.
- Grädda pajen ungefär 25 minuter i ugnen eller tills den får fin färg.
- Servera gärna med vaniljsås eller gräddglass.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Supergod paj som vi gör flera gånger varje sommar. Enkelt och gott!