Rabarberpaj med havretäcke

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

God paj som går att äta både varm och kall. Rabarberna går lätt att ersätta med andra frukter eller bär, ta vad du vill ha! =)

Ingredienser

  • Pajskal
  • 175 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 krm salt
  • ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3-4 rabarber
  • 1 tsk potatismjöl
  • 2 msk socker
  • Havretäcke
  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk sirap
  • 2 ½ dl havregryn
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Pajskal: Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i det smälta smöret och arbeta till en deg. Låt ev. degen stå kallt en liten stund innan man trycker ut den i en pajform.
    3. Skär rabarberna i bitar och lägg i pajskalet. Blanda potatismjöl och socker och strö ut över rabarberna.
    4. Havretäcke: Smält smöret och blanda alla ingredienser. Strö havreblandningen över rabarberna.
    5. Grädda pajen ungefär 25 minuter i ugnen eller tills den får fin färg.
    6. Servera gärna med vaniljsås eller gräddglass.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (1)

    perlerot 25 augusti 2012

    Supergod paj som vi gör flera gånger varje sommar. Enkelt och gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben