Rabarberpaj med havretäcke

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Det finns inget lättare recept på god rabarberpaj!

Ingredienser

  • 3 rabarber
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 3 dl havregryn
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
    2. Skala och skär sedan rabarberna i tunna skivor, cirka fem millimeter. Häll ner skivorna i en smord, ugnssäker form. Blanda mjöl, socker och havregryn i en bunke. Häll det sedan över rabarberna.
    3. Hyvla skivor av kylskåskallt smör och lägg på grynblandnigen på rabarberna. Det är viktigt att smöret täcker ordentligt, annars är det lätt att det bränns. Lägg gärna smörskivorna omlott.
    4. Ställ in formen i ugnen i ungefär 30 minuter, eller tills ytan är gyllenbrun. Servera varm med vaniljkräm.
    5. Pajen är även god på andra frukter, som till exempel jordgubbar. Det är också väldigt gott att blanda flera olika frukter i samma paj.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (1)

    lenaingdahl 22 juni 2013

    Kan verkligen rekommendera detta recept! Jättegod och enkel! LenaI

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben