Det finns inget lättare recept på god rabarberpaj!
Ingredienser
3 rabarber
3 dl socker
3 dl mjöl
3 dl havregryn
Smör
Instruktioner
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Skala och skär sedan rabarberna i tunna skivor, cirka fem millimeter. Häll ner skivorna i en smord, ugnssäker form.
Blanda mjöl, socker och havregryn i en bunke. Häll det sedan över rabarberna.
Hyvla skivor av kylskåskallt smör och lägg på grynblandnigen på rabarberna. Det är viktigt att smöret täcker ordentligt, annars är det lätt att det bränns. Lägg gärna smörskivorna omlott.
Ställ in formen i ugnen i ungefär 30 minuter, eller tills ytan är gyllenbrun. Servera varm med vaniljkräm.
Pajen är även god på andra frukter, som till exempel jordgubbar. Det är också väldigt gott att blanda flera olika frukter i samma paj.
Kan verkligen rekommendera detta recept! Jättegod och enkel! LenaI