Rabarberpaj med kanel och mandel

Serverar: 4-5 portioner

Denna paj blir inte så söt, bara frisk.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 500 g rabarber
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Deg
  • 1½ dl bovetegryn
  • 1½ dl dinkelmjöl, siktat
  • 1 dl socker
  • 1 dl hackad mandel
  • 125 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader C. Skala och skiva rabarbern i tunna skivor. Lägg ut den i en pajform. Blanda socker, potatismjöl, kanel och vaniljsocker. Strö det över rabarbern.
    2. Blanda ihop dinkelmjöl, bovetegryn, kanel, mandel och socker. Finfördela ner smöret, det ska bli lite ”smuligt”. Fördela det jämnt över rabarbern. Grädda på mittersta falsen i ugnen i ca 30 minuter
    3. Servera med vispad grädde eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mooseella 4 maj 2009

    har skrivit in vad som är vad.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben