Rabarberpaj med kanelgräddfyllning

Serverar: 6-8 portioner

En annorlunda och så krämig och god paj att det inte behövs någon sås till.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 125 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk mald kanel
  • Ca 7½ dl rabarber i bitar
  • Instruktioner

    1. Hacka snabbt samman ingredienserna till mördegen. Tryck ut 2/3 av degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen och den sparade degen i kylskåp 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Vispa samman äggulor, grädde, socker, vaniljsocker och kanel helt lätt. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 8 minuter.
    4. Strö ut rabarberbitarna jämnt i det förgräddade pajskalet. Häll över gräddfyllningen. Grovriv den sparade kylda mördegen över pajen.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter tills den fått fin färg.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben