En annorlunda och så krämig och god paj att det inte behövs någon sås till.
Ingredienser
Mördeg
3 dl vetemjöl
3 msk socker
125 g smör
1 ägg
Fyllning
1 dl vispgrädde
2 äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kanel
Ca 7½ dl rabarber i bitar
Instruktioner
Hacka snabbt samman ingredienserna till mördegen. Tryck ut 2/3 av degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen och den sparade degen i kylskåp 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa samman äggulor, grädde, socker, vaniljsocker och kanel helt lätt. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 8 minuter.
Strö ut rabarberbitarna jämnt i det förgräddade pajskalet. Häll över gräddfyllningen. Grovriv den sparade kylda mördegen över pajen.
Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter tills den fått fin färg.