Rabarberpaj med knäcktäcke

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 1 timme

Supergod paj. Ett plus är att man inte orkar så stor bit, så den räcker till många.

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 125 g smält smör eller margarin
  • 300 g rabarber
  • 300 g skalade äpplen
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop pajdegen (havregryn, vetemjöl, socker och smält smör) och tryck ut i en form med löstagbara kanter. Grädda i 200° i 10 minuter. Låt svalna.
    2. Skär små bitar av rabarber och äpplen och lägg i pajskalet.
    3. Smält smör i en kastrull. Häll i socker, mjöl och grädde och låt sjuda några minuter under omrörning. Häll i den flagade mandeln. Slå såsen över frukten och grädda i 175° i c:a 30-40 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben