Rabarberpaj med mandelsmul

Serverar: 6 portioner

Rabarberpaj med smak av vanilj toppad med mandelsmul

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Mandelsmul
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl hackad sötmandel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör eller margarin
  • Servera med
  • Vaniljsås, grädde eller glass
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Blanda socker, potatismjöl och vaniljsocker i en skål. Lägg i rabarbern och rör om. Lägg över rabarbern i en ugnsfast form.
    3. Mandelsmul: Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och mandel i en skål. Finfördela smöret i blandningen och arbeta ihop till en smuldeg.
    4. Strö smuldegen över rabarbern och grädda i 25 minuter. Servera med vaniljsås, grädde eller glass.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben