Rabarberpaj med maräng

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Enkel och så god, den bästa rabarberpaj jag ätit. Jättegod även i glutenfri variant.

Ingredienser

  • 1,75 dl vetemjöl
  • ½ dl havregryn
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 300 g rabarber i bitar
  • 1 dl socker (knappt)
  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl, havregryn, vanilj och smör till en deg, tryck ut i pajform (ca 24 cm) o låt vila i kylskåp 20 minuter.
    2. Förgrädda sedan ca 12 min i 200 grader.
    3. Smält rabarber och socker på medelvärme till en kompott. Vispa äggvitorna hårt, blanda i sockret och vispa ytterligare ca 5 min till fast maräng.
    4. Bred ut kompotten i pajskalet, bred eller spritsa maräng över. Grädda ca 15 min till fin färg.
    5. Servera med vispad grädde eller vaniljglass

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (3)

    solveigmilskog 10 februari 2012

    Jättemumsig paj. Jag har gjort den med rabarber men även blåbär som blev jättegott.

    Bullemor 31 maj 2012

    Väldigt god paj som gjorde succé på kalaset. Inte alls tung och stabbig, utan lätt och fräsh! Full pott från mig!

    emaxen 2 juni 2012

    Föll tyvärr inte oss i smaken, den så kallade marängen blev ju bara nåt segt uppepå inte frasigt som vi hade hoppats på.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben