Glutenfri rabarberpaj med maräng

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Supergod succépaj

Ingredienser

  • 3 dl mjölmix
  • 2 msk pofiber
  • ½ dl socker
  • 125 g smör
  • 1 ägg
  • 300 g rabarber i bitar
  • 1 dl socker (knappt)
  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mix, fiber, socker och smör till smulor, arbeta in ägget till en deg, tryck ut i pajform (ca 24 cm) o låt vila i kylskåp 20 min. Förgrädda sedan ca 15 min i 225 grader. Smält rabarber och socker på medelvärme till en kompott. Vispa äggvitorna hårt, blanda i sockret och vispa ytterligare ca 5 min till fast maräng.
    2. Bred ut kompotten i pajskalet, bred eller spritsa maräng över. Grädda ca 10 min till fin färg. Servera med vispad grädde eller vaniljglass

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben