Rabarberpaj med smultäcke och vaniljkesella

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

GI

Ingredienser

  • 6 rabarberstjälkar
  • 2 msk sötningsmedel
  • 2 tsk kanel
  • Olja till formen
  • Smultäcke
  • 1 1/2 dl müsli
  • 1 1/2 dl sojamjöl
  • 1 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 msk sötningsmedel
  • 100 g smör
  • att strö över
  • 2 msk hackade nötter eller frön
  • Vaniljkesella
  • 250 g kesella
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk sötningsmedel
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Rör ihop med kesellan och sötningsmedlet. Låt stå och dra i kylskåp en timme.
    2. Värm ugnen till 225°.
    3. Blanda samman müsli, sojamjöl, dinkelmjöl och sötningsmedel. Hyvla ner smöret med osthyvel och nyp snabbt ihop till en smulig massa. Ställ kallt så länge.
    4. Ansa rabarberstjälkarna och skär dem i mindre bitar. Lägg bitarna i en rostfri kastrull tillsammans med sötningsmedlet. Droppa över några teskedar vatten, inte mer. Sätt på värmen under kastrullen och hetta upp långsamt. Låt rabarbern bli mjuk i sin egen vätska på låg värme och ta sedan av från värmen.
    5. Smörj en ugnssäker form och Lägg rabarbern i bottnen. Strö över kanel, smultäcke och sist nötter eller frön.
    6. Grädda pajen på nederst falsen i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och servera med vaniljkesella.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben