Rabarberpaj med vaniljglass

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 15 minuter

En snabb, enkel och god rabarberpaj är utmärkt till söndagskaffet, nu när rabarbern kommit upp ur jorden." Jag vill upp, jag vill upp"sa rabarberknopp i barnramsan.

Ingredienser

  • 10 färska rabarberstjälkar
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 150 gram smör
  • 2-3 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kallt vatten
  • Överst
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Gör iordning en rund glasform med smör eller olja. Skölj och torka rabarberstälkarna.Skär dem i 1 cm bitar.
    2. Gör en deg av mjölet och smöret, som skivas ned med en osthyvel kylskåpskallt i mjölet i matberedaren, Efter någon minut tillsätts sockret och vanijsockret och sist det kalla vattnet.
    3. Ta upp degen och forma den till en boll och platta ut den med mjölad hand (doppa ned handen i mjölpåsen) också upp längs kanterna.
    4. Bred ut rabarbern över degen och strö kanel och socker över rabarbern och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 20-25 minuter. Servera gärna med halvsmält glass till. Gammaldagsvanilj t.ex.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben