Rabarberpaj med vaniljglass
En snabb, enkel och god rabarberpaj är utmärkt till söndagskaffet, nu när rabarbern kommit upp ur jorden." Jag vill upp, jag vill upp"sa rabarberknopp i barnramsan.
Ingredienser
10 färska rabarberstjälkar
3,5 dl vetemjöl
150 gram smör
2-3 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kallt vatten
Överst
2 msk strösocker
1 msk kanel
Instruktioner
- Gör iordning en rund glasform med smör eller olja.
Skölj och torka rabarberstälkarna.Skär dem i 1 cm bitar.
- Gör en deg av mjölet och smöret, som skivas ned med en osthyvel kylskåpskallt i mjölet i matberedaren, Efter någon minut tillsätts sockret och vanijsockret och sist det kalla vattnet.
- Ta upp degen och forma den till en boll och platta ut den med mjölad hand (doppa ned handen i mjölpåsen) också upp längs kanterna.
- Bred ut rabarbern över degen och strö kanel och socker över rabarbern och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 20-25 minuter. Servera gärna med halvsmält glass till. Gammaldagsvanilj t.ex.
Liknande recept
Kommentarer (0)