Rabarberparfait

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 2 timmar 20 minuter

En god sommarefterrätt

Ingredienser

  • 6-8 stjälkar rabarber ca3/4 kg
  • 1 1/2 - 2 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2 dl vatten
  • 3 äggulor
  • 2 msk florsocker(eller stösocker)
  • Rivet skal av en 1/2 citron
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Skölj och skala rabarberna skär den i ca 1 cm långa bitar. Varva rabarber och strösocker i en kastrull låt det hela sjuda under lock på svag värme i ca 5 min tills rabarerna smält. Rör ut potatismjölet i vattnet. Tag kastrullen från värmen tillsätt mjölblandningen till rabarberna, låt det hela få ett uppkok, låt rabarberna kallna. Rör äggulor och socker ljust och pösigt tillsätt det rivna citronskalet. Vispa grädden blanda ner äggsmeten i grädden. Varva rabarber och gräddblandning i en skål. Låt alltsammans stelna i frysen ca 2 tim. Skeda upp raberparfaiten i portionsskålar vid serveringen. Ha gärna mandelkakor till lycka till !

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben