Rabarberparfait med Daim och jordgubbar
Pröva den här läckra rabarberparfaiten som serveras med Daimskärvor och jordgubbar. Tycker man att det är besvärligt att frysa in i portionsformar så kan man i stället frysa in smeten i en avlång form som klätts med plastfolie. Sedan kan man lätt stjälpa upp den frysta parfaiten och skära den i skivor.
Ingredienser
300 g rabarber
1 dl + ½ dl socker
2 ägg
2 dl vispgrädde
Till servering
Daim
Jordgubbar
Instruktioner
- Skölj och ansa rabarberstjälkarna och skär dem i mindre bitar. Låt dem smälta ned i en kastrull på svag värme. Tillsätt 1 dl socker. Låt kompotten puttra under omrörning tills sockret smält och rabarbern mjuknat. Låt krämen svalna.
- Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna ljust och pösigt tillsammans med ½ dl socker. Vispa grädden. Vispa vitorna styva. Vänd ned rabarberkompotten i äggulesmeten och vänd sedan försiktigt samman med grädde och vitor. Fördela smeten i 6 portionsformar och ställ i frysen över natten.
- Doppa formarna hastigt i hett vatten tills glassen lossnar och stjälp upp. Låt dem gärna stå framme ca 15 minuter innan de serveras.
- Servera med Daim och jordgubbar.
Liknande recept
Kommentarer (0)