Rabarberparfait med Daim och jordgubbar

Serverar: 6 portioner

Pröva den här läckra rabarberparfaiten som serveras med Daimskärvor och jordgubbar. Tycker man att det är besvärligt att frysa in i portionsformar så kan man i stället frysa in smeten i en avlång form som klätts med plastfolie. Sedan kan man lätt stjälpa upp den frysta parfaiten och skära den i skivor.

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 1 dl + ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • Till servering
  • Daim
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Skölj och ansa rabarberstjälkarna och skär dem i mindre bitar. Låt dem smälta ned i en kastrull på svag värme. Tillsätt 1 dl socker. Låt kompotten puttra under omrörning tills sockret smält och rabarbern mjuknat. Låt krämen svalna.
    2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna ljust och pösigt tillsammans med ½ dl socker. Vispa grädden. Vispa vitorna styva. Vänd ned rabarberkompotten i äggulesmeten och vänd sedan försiktigt samman med grädde och vitor. Fördela smeten i 6 portionsformar och ställ i frysen över natten.
    3. Doppa formarna hastigt i hett vatten tills glassen lossnar och stjälp upp. Låt dem gärna stå framme ca 15 minuter innan de serveras.
    4. Servera med Daim och jordgubbar.

    Liknande recept

    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben