Rådjursknöl i dubbel marinad
Korsbefruktning av två recept - tjälknöl på rådjursstek och oxfilé i två marinader - marinad 2 med citron, vitlök och färsk rosmarin doftar ljuvligt!
Underbart att äta potatisgratäng till, men hasselbackspotatis och en god svampsås till är helt OK det med!
Ingredienser
1 rådjursstek, frusen, ca 1 kg
Lag 1
5 dl vatten
½ dl salt
1 lagerblad
10 vitpepparkorn
8 enbär
1 dl glögg
Lag 2
Saft och rivet skal av 1 citron
3 vitlöksklyftor, hackade
1 näve färsk rosmarin, hackat
½ dl olivolja av god sort
Instruktioner
- Lägg den frusna steken i ugnsform, in i ugn på 75 grader i ca 8 timmar. Efter ca 2 timmar kanske du får i en stektermometer. Du bedömer själv vilken temperatur du vill ha = hur genomstekt du vill ha det.
- När knulen är färdig, koka lag 1. När den svalnat häller du lagen i tjock fryspåse, ta gärna stöd av en kastrull, lägg i knulen.
Låt vila över natt eller minst 8 timmar.
- Dag 2: några timmar inför servering - skiva köttet tunt, lägg upp på serveringsfat. Blanda Lag 2 och skeda över.
- Servera och njut. Bra bufférätt, enkelt festligt en helg annars, det enda är att man måste tänka efter innan - detta måste ju förberedas och ätas dagen efter.
Liknande recept
Kommentarer (0)