Rådjursknöl i dubbel marinad

Serverar: 6 portioner

Korsbefruktning av två recept - tjälknöl på rådjursstek och oxfilé i två marinader - marinad 2 med citron, vitlök och färsk rosmarin doftar ljuvligt! Underbart att äta potatisgratäng till, men hasselbackspotatis och en god svampsås till är helt OK det med!

Ingredienser

  • 1 rådjursstek, frusen, ca 1 kg
  • Lag 1
  • 5 dl vatten
  • ½ dl salt
  • 1 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 8 enbär
  • 1 dl glögg
  • Lag 2
  • Saft och rivet skal av 1 citron
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 näve färsk rosmarin, hackat
  • ½ dl olivolja av god sort
  • Instruktioner

    1. Lägg den frusna steken i ugnsform, in i ugn på 75 grader i ca 8 timmar. Efter ca 2 timmar kanske du får i en stektermometer. Du bedömer själv vilken temperatur du vill ha = hur genomstekt du vill ha det.
    2. När knulen är färdig, koka lag 1. När den svalnat häller du lagen i tjock fryspåse, ta gärna stöd av en kastrull, lägg i knulen. Låt vila över natt eller minst 8 timmar.
    3. Dag 2: några timmar inför servering - skiva köttet tunt, lägg upp på serveringsfat. Blanda Lag 2 och skeda över.
    4. Servera och njut. Bra bufférätt, enkelt festligt en helg annars, det enda är att man måste tänka efter innan - detta måste ju förberedas och ätas dagen efter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben