Räk & avokadomousse

Serverar: 4 portioner

Räkor och avokado är en välbekant kombination, här serverat på ett lite annorlunda sätt i form av en underbart krämig och god mousse. En perfekt förrätt till festmåltiden!

Ingredienser

  • 400 g räkor, utan skal
  • 100 g smör
  • 2 tsk konjak (kan uteslutas)
  • saften av ½ citron
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • ½ krm cayennepeppar
  • 1 avokado
  • Instruktioner

    1. Finfördela räkorna i mixer eller matberedare. Tillsätt smör, crème fraiche, konjak, citronsaft samt kryddor och blanda väl.
    2. Dela avokadon, ta bort skalet och kärnan. Tärna fruktköttet och blanda det i moussen med en gaffel. Ställ kallt ca en timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben