Avokadomousse

Serverar: 4-6 portioner

Avokadomoussen kan du laga på morgonen och låta stå kallt tills den stjälps upp på assietter

Ingredienser

  • 2 mogna avokado
  • 1 dl hönsbuljong (tärning)
  • Saft och skal av ½ citron
  • 1½ dl vispgrädde
  • 3 blad gelantin blötlagda i kallt vatten
  • ¼ tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • Förslag till garnering
  • "ros" av tomatskal
  • En klick löjrom
  • En skiva skinka
  • Tillbehör
  • Crème fraiche med franska örter
  • Instruktioner

    1. Krama ur det blötlagda gelantinet och smält det i den heta buljongen. Låt den kallna.
    2. Dela avokadorna och ta ut kärnan. Gröp ur fruktköttet och mixa det med buljong, citronsaft och skal.
    3. Vispa grädden till hårt skum och blanda ner den i avokadopurén. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Häll moussen i små oljade formar eller kaffekoppar. Täck med folie och ställ moussen kallt att stelna i ett par timmar.
    5. Stjälp upp moussen på assietter, garnera och bjud med smaksatt crème fraiche.
    6. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben