Avokadomousse med apelsin

Serverar: 4 portioner

En fräsch efterrättsmousse med spännande smak. Smakar bäst iskall.

Ingredienser

  • 2 avokado
  • 1 pressad lime eller ½ citron
  • 1 dl florsocker
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 1-2 msk apelsinlikör
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 apelsiner
  • Garnering
  • Citronmeliss
  • Jordgubbar
  • Några skivor kumquats
  • Instruktioner

    Dela och mosa avokadon. Rör i lime eller citronsaft, florsocker, apelsinskal och apelsinlikör. Vispa grädden och blanda ner den. Ställ moussen kallt ca 1 timme, gärna i frysen den sista kvarten. Skär ut skinnfria apelsinklyftor och lägg upp dem på tallrikar. Fördela moussen ovanpå. Garnera med tillbehören och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben