Ordet mousse för tankarna till något mjukt och lent och här kommer avokadons ljuvligt milda smak verkligen till sin rätt. Moussen avnjuts kall, vackert upplagd med svart kaviar.
Ingredienser
2 avokador
1 gul lök
1 dl crème fraiche
1 tsk senap
Saft från en halv citron
Salt
Svartpeppar
Garnering
Svart kaviar
4 skivor citron
4 dillkvistar
Instruktioner
- Skala och finhacka löken. Dela avokadorna. Ta bort kärnan och gröp försiktigt ur fruktköttet med en tesked. Spara skalen.
- Kör avokado och lök i en matberedare några sekunder så att det blir lagom mosigt. Rör ner crème fraiche och senap. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Fyll skalen med avokadokrämen. Droppa över lite citron så att moussen inte mörknar. Garnera varje halva med svart kaviar, en skiva citron och en dillkvist.
Liknande recept
Kommentarer (0)