Avokadomousse

Serverar: 4 portioner

Ordet mousse för tankarna till något mjukt och lent och här kommer avokadons ljuvligt milda smak verkligen till sin rätt. Moussen avnjuts kall, vackert upplagd med svart kaviar.

Ingredienser

  • 2 avokador
  • 1 gul lök
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk senap
  • Saft från en halv citron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Garnering
  • Svart kaviar
  • 4 skivor citron
  • 4 dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Dela avokadorna. Ta bort kärnan och gröp försiktigt ur fruktköttet med en tesked. Spara skalen.
    2. Kör avokado och lök i en matberedare några sekunder så att det blir lagom mosigt. Rör ner crème fraiche och senap. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
    3. Fyll skalen med avokadokrämen. Droppa över lite citron så att moussen inte mörknar. Garnera varje halva med svart kaviar, en skiva citron och en dillkvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben