Chokladtarteletter med avokadomousse

Serverar: 6-8 portioner

Underbart len och smakrik avokadomousse som passar utmärkt att fylla chokladtarteletter med. Både en fröjd för öga och gom!

Ingredienser

  • Bottnar
  • 125 g smör, kylskåpskallt
  • ½ dl florsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 äggula
  • 1 msk vatten, kallt
  • Avokadomousse
  • 2 avokador
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk citronsaft, pressad
  • ½ dl honung
  • Garnering
  • Färska bär, t ex blåbär
  • Instruktioner

    1. Skär smöret i kuber och arbeta ihop det med de torra ingredienserna till smulor, för hand eller i en matberedare. Tillsätt äggulan och vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i tartelettformar, 7-8 cm i diameter, ända upp på kanterna. Ställ dem kallt i minst 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Klä kanterna med aluminiumfolie och nagga degen med en gaffel. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 15 minuter. Låt dem kallna.
    4. Avokadomousse: Mixa eller mosa avokadon. Tillsätt resterande ingredienser och vispa moussen slät.
    5. Fyll tarteletterna med moussen. Toppa med färska bär och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben