Chokladtarteletter

Serverar: 6 portioner

Goda små mördegstårtor med lyxig chokladtryffel. En riktig njutardessert!

Ingredienser

  • Mördeg
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 äggulor
  • smör att pensla formen med
  • Chokladtryffel
  • 300 g mörk choklad, 70 % kakaohalt
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • Instruktioner

    1. Mördeg: Låt smöret bli rumstempererat. Blanda det med de siktade torra ingredienserna. Arbeta sist in äggulorna till en deg. Packa in i plastfilm och låt stå kallt i 1 timme. Ta sedan ut degen och smöra 6 små pajformar, ca 8 cm i diameter. (Det går även bra att använda andra stabila kakformar istället, t.ex muffinsformar)
    2. Kavla mördegen ca 3 mm tjock. Klä formarna med degen. Ställ dem i frysen ca 30 minuter. Sätt sedan ugnen på 200 grader. Sätt därefter formarna på en plåt och baka dem ljusbruna i ugnen i 12-15 minuter. (Om du använder mindre formar blir gräddningstiden kortare, ca 9 minuter). Låt därefter formarna kallna och lossa dem.
    3. Tryffel: Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och honungen i en kastrull. Slå den kokheta blandningen över chokladen och rör med slev till en slät tryffel. Häll genast upp i formarna och stryk ytan slät med en kniv. Låt stelna i kylen minst 1 timme.
    4. Ta sedan ut tarteletterna ur kylen 1 timme innan de ska serveras, så att de inte är iskalla. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben