Chokladtartelette med chokladganche, chokladmousse och hallonpulver

Serverar: 4 portioner

Ett ljuvligt bakverk för alla chokladälskare!

Ingredienser

  • Chokladbotten
  • 1 dl fullkornsmjöl
  • ½ dl mandelmjöl
  • 1 msk kakao
  • ½ dl florsocker
  • 60 g rumsvarmt smör, t e x mjölkfritt
  • Eventuellt 1 msk grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • Salt
  • Chokladganache
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 1 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • En nypa flingsalt
  • Chokladmousse
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2½ dl vispgrädde, t ex Alpro eller Planti
  • 1 msk florsocker
  • Dekoration
  • Hallonpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Chokladbotten: Nyp ihop samtliga ingredienser i en bunke till en deg som nätt och jämt går ihop. Tillsätt eventuellt växtgrädde om degen känns för torr. Plasta in degen och låt den vila i minst 30 minuter i kylen.
    3. Kavla ut degen försiktigt på mjölat bakbord. Den ska bli ca 3 mm tjock. Degen kommer att vara ganska spröd så var inte rädd om den spricker, det går bra att lappa ihop degen i formarna. Du kommer dessutom att fylla formarna med ganache och mousse, så lite skavanker spelar mindre roll.
    4. Här används 4 små formar med en diameter på 8 cm. Tryck ner den kavlade degen i formarna. Ta bort överflödig deg och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
    5. Chokladganache: Smält chokladen tillsammans med grädden över ett vattenbad. Låt svalna något innan du häller den över chokladbottnarna. Låt stå i kylen i minst 1 timme. Strössla sedan över en nypa salt.
    6. Chokladmousse: Smält chokladen över ett vattenbad tillsammans med grädden. Låt blandningen svalna helt i kylen och vispa den sedan till en fluffig mousse. Söta med florsocker.
    7. Häll upp i en spritspåse och spritsa sedan moussen över tarteletterna. Låt stå i kylen i 30 minuter och pudra eventuellt över hallonpulver precis före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben