Rökta laxrullar med avokadomousse

Serverar: 4 portioner

Ljuvlig förrätt!

Ingredienser

  • 4 stjälkar grön sparris
  • 4 skivor kallrökt lax
  • 1 mogen avokado
  • ½ dl crème fraiche
  • 2 tsk färskpressad limesaft
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk riven pepparrot
  • Garnering
  • 50 g machésallad och späda mangold
  • Instruktioner

    1. Koka sparrisarna knappt mjuka i lättsaltat vatten, 3-5 minuter. Spola dem kalla och låt dem droppa av.
    2. Dela avokadon och skrapa fruktköttet ner i en bunke. Tillsätt crème fraiche, limesaft, salt, peppar och pepparrot. Mosa ihop med en gaffel.
    3. Lägg laxskivorna på en skärbräda. Fördela avokadomoussen på skivorna. Lägg en sparris på varje skiva och rulla samman.
    4. Servera rullarna på en bädd av väl sköljd sallad på var sin tallrik

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    soccermum 21 maj 2011

    Jättegott! Jag hade dem som huvudrätt och serverade två till varje person samt dillkokt färskpotatis till.. Sparrisen som blev över serverade jag till med riven parmesan och rostade pinjenötter ovanpå.. Vilken festmåltid :P TACK!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben