Rökt laxrulle med pepparrotsost

Serverar: 15-20 portioner

Snabbt och lättlagat med lax och pepparrot, en riktig klassiker!

Ingredienser

  • 200 g rökt lax
  • 100 g naturell färskost med pepparrotssmak
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl bladspenat
  • Juice från 1/4 citron
  • Instruktioner

    Lägg 200 g rökt lax i tunna skivor omlott på plastfolie och bred på 100 g naturell färskost med pepparrotssmak. Salta och peppra. Fördela 1 dl bladspenat över, pressa över juice från 1/4 citron och rulla ihop laxen till en fast rulle. Ställ rullen i kylen. Skär den i 1–2 cm breda skivor då den stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    linros 12 januari 2009

    Mycket god. Blev en uppskattad förrätt på nyår tillsammans med grön sparris och några gratinerade brödsnittar (Rostebröd, smör och flingsalt. Tryckte ut små snittar med en stjärnformad peparkaksform och grillade i ugnen 5-10 min.) Både snyggt och gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben