Het fisk och räk soppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

En lite "hetare" soppa som passar utmärkt med ett nybakat bröd.

Ingredienser

  • Vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 1 hel vitlök
  • 1 paprika (valfri färg)
  • 2 nävar broccoli
  • 1 halvburk krossade tomater
  • 2 fiskfileér (vid detta tillfälle hajmal)
  • 1 burk räkor
  • Chili/cayenne krydda
  • Tabasco
  • Sambal olek
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten med buljongtärningarna. Hacka upp grönsakerna och ner i buljongen. Tillsätt dom krossade tomaterna och kryddorna, efter behag. Skär ner fisken i mindre bitar och låt puttra. Lägg ner räkorna max 5min innan soppan tas av från plattan så att dom inte hinner bli sega.
    2. Servera gärna soppan med ett nybakat bröd, denna gång blev det med vanliga scones och det passade mycket bra.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben