Räk o ägglåda

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

God o enkel att göra

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 25 g margarin
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 knippa dill
  • 250 g skalade räkor
  • salt
  • svartpeppar
  • barkis
  • 25 g margarin
  • ca200grader
  • Instruktioner

    Börja med att hårdkoka äggen.Smörj sedan en form med margarin i botten och kanterna. Gör stuvningen:smällt margarinet vispa ner mjölet Rör det slätt häll i mjölken allteftersom så det inte klumpar sig.Klipp dillen fint och rör ner den,smaka av med salt och svartpepparn.Sist i med räkorna. Skiva nu äggen och täck botten och kanterna på formen,häll sedan över stuvningen.Ta nu en halv barkis och gräv ur den och smula brödet över stuvningen och häll det smälta margarinet över. Gratinera sedan formen till brödet har fått fin färg Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben