Räk- och champinjonpaj med fluffigt täcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En mycket god och lite annorlunda paj. Gjort den flera gånger alltid omtyckt.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 0,5 dl vatten
  • 2,5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 500 g räkor
  • Stuvning
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Marängtäcke
  • 3 äggvitor
  • 0,5 dl majonnäs
  • Instruktioner

    Gör pajdegen. Klä en pajform. Grädda ca 15 min i 200 grader. Lägg räkorna i pajskalet. Häll på stuvningen. Gör marängtäcket och klicka det över stuvningen. Gratinera i ugnen ca 10 min. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Majaj 19 november 2008

    Den här pajen blev ett fjasko! ingen ägg i stanningen? allt rann ju bara ur! Har jag gjort fel?

    Karin50 8 december 2008

    majaj du kanske glömde vispa vitan hårt mvh karin50

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben