Räk och nudelsoppa

Serverar: 4 portioner

187 kalorier per portion 3 g fett, 30 g kolhydrater, 10 g protein

Ingredienser

  • 9 dl grönsaksbuljong
  • 2 limeblad
  • 1 citrongrässtjälk
  • 150 g äggnudlar
  • 50 g frysta ärter
  • 50 g fryst majs
  • 100 g skalade räkor
  • 4 salladslökar
  • 2 tsk soja
  • Instruktioner

    1. Banka lite på citrongrässtjälken, så att den krossas lite lätt. Skiva salladslökarna.
    2. Häll buljongen i en kastrull med limeblad och citrongräs,koka upp och sjud i 10 minuter.
    3. Lägg i nudlarna och koka dem enligt anvisning på förpackningen.
    4. Tillsätt ärter, majs, räkor, lök och soja efter 2 minuter.
    5. Servera soppan rykande het.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben