Nudelsoppa med kycklingwok

Serverar: 4 portioner

Skall provas

Ingredienser

  • Wok
  • 1 st kycklingfilé
  • 0,5 st purjolök, liten strimlad
  • 1 st paprika, strimlad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 krm salt
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 tsk olja
  • 3 dl wokgrönsaker
  • Soppa
  • 2 msk koncentrerad thai kycklingfond
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk chilifrukt, finhackad
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 50 g äggnudlar
  • 2 msk persilja, hackad
  • Instruktioner

    1. Wok: Strimla kycklingköttet fint. Strimla purjolök och paprika.
    2. Woka kycklingen i olja tillsammans med vitlök. Salta och peppra. Tillsätt purjolök, paprika och wokgrönsaker och stek snabbt ihop.
    3. Soppa: Blanda fond och vatten i en kastrull. Tillsätt chili och ingefära. Hetta upp buljongen och lägg ner nudlarna. Koka dem 2 min eller enligt tiden på förpackningen. Strö över persilja och servera genast. I annat fall måste nudlarna tas upp ur buljongen tills det är dags att äta, annars suger nudlarna åt sig för mycket buljong. Servera woken till soppan.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben