Räk och saffranspaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Lite annorlunda paj som brukar passa både stora och små.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 125 gr margarin
  • 3 dl mjöl (valfri sort)
  • 1-2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 330 g räkor i lag (170 g avrunna) eller ½ kg oskalade
  • 1 stor röd paprika
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 4 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ g saffran
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk ingefära
  • 1 krm kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda ingredienserna till pajskalet till en deg och tryck ut i en pajform. Förgrädda i ca 10 minuter.
    3. Sänk ugnens värme till 200 grader.
    4. Lägg i räkor och skivad paprika.
    5. Blanda övriga ingredienser i en bunke (vitlöken hackas eller pressas) och häll blandningen i pajskalet.
    6. Grädda ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben