Kanon god sås till pasta! Fungerar både till vardags och fest.
Ingredienser
Ca 400 g oskalade räkor
2 msk olja
1-2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1/2 - 3/4 burk avkoket på räkskalet
2-3 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
4 dl vatten
Instruktioner
Skala räkorna men spar allt rens i en kastrull. Häll på de 4 dl vatten och tryck till skalet så att det mesta täcks av vattnet.
Koka renset lätt i ca 20 min.
Hacka vitlöken och bryn lätt i oljan. Tillsätt tomat och buljongtärning . Tillsätt grädde och spad efter smak. Smaka av med salt och peppar.
Låt koka ihop i några min och tillsätt därefter mer grädde och el spad om så behövs. Sist dela räkorna i delar och lägg i såsen. Värm upp men låt inte räkorna koka. Servera till pasta.
Vill man ha en matigare sås man man även ha i morötter, zucchini och palsternacka i bitar.