Räk och tomatpasta

Serverar: 4-6 portioner

Kanon god sås till pasta! Fungerar både till vardags och fest.

Ingredienser

  • Ca 400 g oskalade räkor
  • 2 msk olja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1/2 - 3/4 burk avkoket på räkskalet
  • 2-3 dl matlagningsgrädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna men spar allt rens i en kastrull. Häll på de 4 dl vatten och tryck till skalet så att det mesta täcks av vattnet. Koka renset lätt i ca 20 min.
    2. Hacka vitlöken och bryn lätt i oljan. Tillsätt tomat och buljongtärning . Tillsätt grädde och spad efter smak. Smaka av med salt och peppar. Låt koka ihop i några min och tillsätt därefter mer grädde och el spad om så behövs. Sist dela räkorna i delar och lägg i såsen. Värm upp men låt inte räkorna koka. Servera till pasta.
    3. Vill man ha en matigare sås man man även ha i morötter, zucchini och palsternacka i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben