Räkans Kladdkaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 45 minuter

Detta recept kommer från restaurang Räkan i Göteborg. Min son arbetade som kock på Räkan, då fick jag detta recept, på en mycket omtyckt kladdkaka,så nu delar jag med mig av receptet

Ingredienser

  • 4 ägg delade i gulor och vitor
  • 1 apelsin (saften och riven skal)
  • 3 dl florsocker
  • 3 dl mjöl
  • 250 g blockchoklad
  • 100 g smör
  • Instruktioner

    1. ugn:175 grader
    2. Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant. Smält smör och choklad,gärna i vattenbad,låt svalna. Blanda i äggulorna,saften av apelsinen och det rivna skalet.Tillsätt florsocker och mjöl,blanda väl. Vispa äggvitan till hård skum,vänd äggvitorna försiktigt i smeten.Grädda i 175 grader i ca.25-35 min , den skallvara lite dallrig på mitten.Låt kallna, strö ev.lite florsocker på.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben