Detta recept kommer från restaurang Räkan i Göteborg.
Min son arbetade som kock på Räkan, då fick jag detta
recept, på en mycket omtyckt kladdkaka,så nu delar jag med mig av receptet
Ingredienser
4 ägg delade i gulor och vitor
1 apelsin (saften och riven skal)
3 dl florsocker
3 dl mjöl
250 g blockchoklad
100 g smör
Instruktioner
- ugn:175 grader
- Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant.
Smält smör och choklad,gärna i vattenbad,låt svalna.
Blanda i äggulorna,saften av apelsinen och det rivna
skalet.Tillsätt florsocker och mjöl,blanda väl.
Vispa äggvitan till hård skum,vänd äggvitorna
försiktigt i smeten.Grädda i 175 grader i ca.25-35 min ,
den skallvara lite dallrig på mitten.Låt kallna, strö ev.lite
florsocker på.
Liknande recept
Kommentarer (0)