Räkcocktail med kräftstjärtar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En smarrig klassiker - den perfekta förrätten! Har gjort den ett par nyårsaftnar i rad och gör den gärna igen. Pepparroten ger en kul piff till rätten!

Ingredienser

  • 0,5 schalottenlök
  • 1 avokado
  • 1 kvisttomat
  • 2 dl räkor, skalade
  • 1 dl kräftstjärtar, skalade
  • 1 msk dill, hackad
  • 0,5 msk riven pepparrot
  • 0,5 msk citronsaft
  • 4 msk lättmajonnäs
  • 0,5 dl kesella gourmet
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 12 kräftstjärtar
  • 4 msk löjrom eller sikrom
  • 4 st dillvippor
  • 4 skivor bröd, rostat
  • 4 citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka schalottenlöken. Tag bort skalet och kärnan från avokadon och blanda tillsammans med löken i en bunke. Klyfta tomaten och tag bort kärnorna. Skär tomatköttet i små tärningar och blanda ner i bunken.
    2. Se till att räkorna och kräftstjärtarna inte är för fuktiga genom att lägg dem på ett ark hushållspapper för att rinna av. Hacka dem sedan grovt. Blanda ner räkor, kräftstjärtar, dill, riven pepparrot, citronsaft, majonnäs och kesella i bunken. Smaka av med salt och peppar.
    3. Fördela röran i glas och garnera med kräftstjärtar, löjrom och dillvippor.
    4. Servera nyrostat bröd till och citronklyftor.

    Liknande recept

    4
    10 min
    1
    1

    Kommentarer (1)

    sarand-9 22 januari 2009

    Tack för ett supergott recept!:-) Jag serverade röran som förrätt på nyårafton, men valde att servera den i stora smördegskrustader istället för i glas. Det blev riktigt bra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben