Räkmousse

Serverar: 6 portioner

Festlig förrätt som kan förberedas dagen innan toppas med räkor vid serveringen

Ingredienser

  • 2 gelantinblad
  • 2 dl kesella
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 msk pressad citron
  • 3 dl skalade räkor, grovt hackade
  • salt
  • peppar
  • 3 nyskalade räkor
  • citronklyfta
  • Instruktioner

    lägg gelantinbladen i kallt vatten 10 min. ta upp och krama ur.Lägg i 2 msk kallt vatten i en kastrull och smält på svag värme.Blanda kesella,grädde och creme fraiche.Häll ner det smälta lite avsvalnade gelantinet under kraftig omrörning.Vänd ner gräslöken,dill,citronsaft och hackade räkor.Smaka av med salt och peppar.Fördela moussen i sex portionsglas och ställ i kylen minst 5 timmar. Servera moussen toppad med nyskalade räkor och citronklyfta.

    Liknande recept

    5
    3 h 25 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben