Räkmousse med kaviar

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

God förrätt eller kvällsrätt med rostat bröd till.

Ingredienser

  • ½ kg oskalade räkor
  • 5 blad gelatin
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl kaviar (Kalles kaviar går bra)
  • 1 msk grovt riven lök
  • Garnering
  • Räkor
  • Dill
  • Citron
  • Grönsallad
  • Ägg (hårdkokta äggklyftor)
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Skala räkorna. Ta undan några till garnering och skär resten i småbitar. Vispa grädden och blanda ner kaviaren däri. Tillsätt grovt riven lök, räkhacket och det smälta gelatinet. Dela upp smeten i 6 vattensköljda portionsformar och ställ dem i kylen att stelna. Lägg fina salladsblad på ett stort fat eller på 6 assietter. Stjälp upp moussen och garnera.
    2. Servera gärna rostat bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben